Klasyczne, białe wino, wytwarzane z odmian winogron Rkatsiteli i Mtswane w strefie regionów Telavi i Kvareli. Wino wytwarzane w procesie zimnej fermentacji, dojrzewa w dębowych beczkach. Gotowe wino ma jasnosłomkowy kolor, wspaniały owocowy bukiet, łagodny i delikatny smak z nutą morelowo-jabłkową. Podawane do ryb, drobiu i lekko przyprawionych mięs.
Tsinandali
O winie
O winie
Klasyczne, białe wino, wytwarzane z odmian winogron Rkatsiteli i Mtswane w strefie regionów Telavi i Kvareli. Wino wytwarzane w procesie zimnej fermentacji, dojrzewa w dębowych beczkach. Gotowe wino ma jasnosłomkowy kolor, wspaniały owocowy bukiet, łagodny i delikatny smak z nutą morelowo-jabłkową. Podawane do ryb, drobiu i lekko przyprawionych mięs.
Charakterystyka
Winnica: Askaneli
Apelacja: Tsinandali
Kompozycja winogron: Rkatsiteli, Kakhuri Mtsvane
Zawartość alkoholu: 13%
Zawartość cukrów: 3,0 g/l
T/A: 5,9 g/l
![cert](https://teliani.pl/wp-content/uploads/2016/01/IWC-medal-commended.png)
![cert](https://teliani.pl/wp-content/uploads/2016/01/Mondial-France-2009.png)
![cert](https://teliani.pl/wp-content/uploads/2016/01/decanter_commended.png)
![cert](https://teliani.pl/wp-content/uploads/2016/01/WINE-for-ASIA.png)
![cert](https://teliani.pl/wp-content/uploads/2016/01/IWC-medal-silver.png)
![cert](https://teliani.pl/wp-content/uploads/2016/01/decanter-bronz.png)
![cert](https://teliani.pl/wp-content/uploads/2016/01/iwsc-bronze-2014.png)
![cert](https://teliani.pl/wp-content/uploads/2016/01/IWSC2014_Silver_Medal_CMYK1.png)
![cert](https://teliani.pl/wp-content/uploads/2016/01/iwsc-bronze-2011-1.png)
Dodaj opinię