Klasyczne, białe wino, wytwarzane z odmian winogron Rkatsiteli i Mtswane w strefie regionów Telavi i Kvareli. Wino wytwarzane w procesie zimnej fermentacji, dojrzewa w dębowych beczkach. Gotowe wino ma jasnosłomkowy kolor, wspaniały owocowy bukiet, łagodny i delikatny smak z nutą morelowo-jabłkową. Podawane do ryb, drobiu i lekko przyprawionych mięs.
Tsinandali
O winie
O winie
Klasyczne, białe wino, wytwarzane z odmian winogron Rkatsiteli i Mtswane w strefie regionów Telavi i Kvareli. Wino wytwarzane w procesie zimnej fermentacji, dojrzewa w dębowych beczkach. Gotowe wino ma jasnosłomkowy kolor, wspaniały owocowy bukiet, łagodny i delikatny smak z nutą morelowo-jabłkową. Podawane do ryb, drobiu i lekko przyprawionych mięs.
Charakterystyka
Winnica: Askaneli
Apelacja: Tsinandali
Kompozycja winogron: Rkatsiteli, Kakhuri Mtsvane
Zawartość alkoholu: 13%
Zawartość cukrów: 3,0 g/l
T/A: 5,9 g/l
Dodaj opinię