Tsinandali

O winie

Klasyczne, białe wino, wytwarzane z odmian winogron Rkatsiteli i Mtswane w strefie regionów Telavi i Kvareli. Wino wytwarzane w procesie zimnej fermentacji, dojrzewa w dębowych beczkach. Gotowe wino ma jasnosłomkowy kolor, wspaniały owocowy bukiet, łagodny i delikatny smak z nutą morelowo-jabłkową. Podawane do ryb, drobiu i lekko przyprawionych mięs.

O winie

Klasyczne, białe wino, wytwarzane z odmian winogron Rkatsiteli i Mtswane w strefie regionów Telavi i Kvareli. Wino wytwarzane w procesie zimnej fermentacji, dojrzewa w dębowych beczkach. Gotowe wino ma jasnosłomkowy kolor, wspaniały owocowy bukiet, łagodny i delikatny smak z nutą morelowo-jabłkową. Podawane do ryb, drobiu i lekko przyprawionych mięs.

Charakterystyka

Winnica: Askaneli
Apelacja: Tsinandali
Kompozycja winogron: Rkatsiteli, Kakhuri Mtsvane
Zawartość alkoholu: 13%
Zawartość cukrów: 3,0 g/l
T/A: 5,9 g/l

cert cert cert cert cert cert cert cert cert

Dodaj opinię

Wina z Gruzji, Mołdawii i Chile

Informacje zawarte w niniejszym serwisie internetowym są przeznaczone wyłącznie do celów komercyjnych oraz informacyjnych i mogą być wykorzystywane tylko między przedsiębiorstwami zajmującymi się produkcją, obrotem detalicznym i hurtowym napojami alkoholowymi i przeznaczone są wyłącznie dla osób pełnoletnich.