Montepulciano d’Abruzzo (D.O.C.)

O winie

Wino czerwone, wytrawne. Winogrona Montepulciano nadają winu intensywny, rubinowy kolor z purpurowymi odcieniami. W smaku miękkie z delikatnymi taninami. Bukiet winny, lekki, bardzo przyjemny.
Serwować w temperaturze 16 – 18 C.
Wino jest idealnym partnerem do makaronów z sosami mięsnymi, pieczonych lub grillowanych czerwonych mięs, gulaszu cielęcego, dziczyzny i serów.

O winie

Wino czerwone, wytrawne. Winogrona Montepulciano nadają winu intensywny, rubinowy kolor z purpurowymi odcieniami. W smaku miękkie z delikatnymi taninami. Bukiet winny, lekki, bardzo przyjemny.
Serwować w temperaturze 16 – 18 C.
Wino jest idealnym partnerem do makaronów z sosami mięsnymi, pieczonych lub grillowanych czerwonych mięs, gulaszu cielęcego, dziczyzny i serów.

Charakterystyka

Winnica: Levorato
Apelacja: D.O.C. Abruzzo
Kompozycja winogron: 100% Montepulciano
Zawartość alkoholu: 12,5%
Zawartość cukrów: 3,5 g/l
T/A: 5,1 g/l

Dodaj opinię

Wina z Gruzji, Mołdawii i Chile

Informacje zawarte w niniejszym serwisie internetowym są przeznaczone wyłącznie do celów komercyjnych oraz informacyjnych i mogą być wykorzystywane tylko między przedsiębiorstwami zajmującymi się produkcją, obrotem detalicznym i hurtowym napojami alkoholowymi i przeznaczone są wyłącznie dla osób pełnoletnich.