Feteasca Neagra

O winie

Feteasca Neagra to endemiczny szczep winogron, od wieków uprawiany na terenach dzisiejszej Mołdawii. Wino o barwie ciemnego rubinu z charakterystycznymi nutami jeżyn, porzeczek i czekolady. W ustach pełne, ekstraktywne z długim posmakiem dojrzałych wiśni i truskawek.
Serwować w temperaturze 16 – 18 C
Polecane jako aperitif oraz do bakalii, ciast i owoców. W kuchni włoskiej znakomicie komponuje się z makaronami i pizzą.

O winie

Feteasca Neagra to endemiczny szczep winogron, od wieków uprawiany na terenach dzisiejszej Mołdawii. Wino o barwie ciemnego rubinu z charakterystycznymi nutami jeżyn, porzeczek i czekolady. W ustach pełne, ekstraktywne z długim posmakiem dojrzałych wiśni i truskawek.
Serwować w temperaturze 16 – 18 C
Polecane jako aperitif oraz do bakalii, ciast i owoców. W kuchni włoskiej znakomicie komponuje się z makaronami i pizzą.

Charakterystyka

Winnica: Suvorov-Vin
Apelacja: Stefan-Voda
Kompozycja winogron: 100% Feteasca Neagra
Zawartość alkoholu: 12%
Zawartość cukrów: 26,2 g/l
T/A: 5,1 g/l

Dodaj opinię

Wina z Gruzji, Mołdawii i Chile

Informacje zawarte w niniejszym serwisie internetowym są przeznaczone wyłącznie do celów komercyjnych oraz informacyjnych i mogą być wykorzystywane tylko między przedsiębiorstwami zajmującymi się produkcją, obrotem detalicznym i hurtowym napojami alkoholowymi i przeznaczone są wyłącznie dla osób pełnoletnich.