Wytwarzane z winogron szczepu Cabernet Sauvignon poważne wino o ciemnoczerwonej, rubinowej szacie. Wyrazisty gatunkowy aromat czarnej porzeczki, jeżyny i dzikiego bzu. W smaku pełne, aksamitne, długie, ze sporą ilością garbników i przyjemnie, lekko kwaskowe.
Serwować w temperaturze 18-20 C.
Polecane do duszonych i pieczonych potraw z drobiu, jagnięciny i wieprzowiny oraz do sałatek z lekkimi sosami.
Cabernet Sauvignon
O winie
O winie
Wytwarzane z winogron szczepu Cabernet Sauvignon poważne wino o ciemnoczerwonej, rubinowej szacie. Wyrazisty gatunkowy aromat czarnej porzeczki, jeżyny i dzikiego bzu. W smaku pełne, aksamitne, długie, ze sporą ilością garbników i przyjemnie, lekko kwaskowe.
Serwować w temperaturze 18-20 C.
Polecane do duszonych i pieczonych potraw z drobiu, jagnięciny i wieprzowiny oraz do sałatek z lekkimi sosami.
Charakterystyka
Winnica: Suvorov-Vin
Apelacja: Stefan-Voda
Kompozycja winogron: 100% Cabernet Sauvignon
Zawartość alkoholu: 12%
Zawartość cukrów: 14 g/l
T/A: 4,7 g/l
Dodaj opinię